Hvad Er Udbytte Aktier?

Hvad Er Udbytte Aktier?

25/02/2021   

billede fra: Pixabay

Der er mange investorer, der er særligt glade for det, man kalder for udbytteaktier. Dette er der særligt en god grund til, som gør et udbytteaktie særligt attraktiv. En virksomhed vælger i øvrigt selv, om de vil betale et udbytte, lade være, eller lave en blanding. I dette indlæg bliver du klogere på, hvad udbytte er, og dermed aktier, der giver udbytte.

Hvad er udbytteaktier? En udbytteaktie er en aktie, hvor virksomheden betaler udbytte til aktionærerne. Et udbytte er virksomhedens overskud. Har en virksomhed eksempelvis haft et godt år, hvor de har haft 10.000 i overskud, så kan de vælge at udbetale dette til aktionærerne. Hvor meget man får af dette udbytte, afhænger af, hvor mange og hvilke aktier man har. En virksomhed kan også vælge at geninvestere hele beløbet i virksomheden, eller geninvestere noget af det, og betale resten i udbytte.

Man får altså penge fra de virksomheder, man har aktier i, hvis de altså vælger at betale udbytte. Det er dog langt fra sikkert, at en virksomhed altid vælger dette. Herudover siger det sig selv, at man kun kan betale udbytte, såfremt der er et overskud at betale udbytte af.

Når du får udbetalt udbytte, så skal du betale skat af det. Denne skat kaldes for udbytteskat, og ligger typisk på omkring 27%.