Hvordan Shorter Man Aktier?

Hvordan Shorter Man Aktier?

29/03/2021   

billede fra: Pixabay

At shorte en aktie kan både være meget risikabelt, men så sandelig også meget profitabelt, hvis man har ret i sine forudsigelser. Når man shorter en aktie, så betyder det kort og godt, at man låner en aktie, og sælger den på børsen. Du skal selvfølgelig senere købe den lånte aktie, og hvis aktiekursen er falder i mellemtiden, så vil du tjene på handlen.

Hvordan shorter man aktier? Når man shorter en aktie, så skal man sælge en aktie short, hvilket man gør ved at afgive en ganske almindelig salgsordre. Forskellen er bare, at du sælger en aktie, som du ikke har i dit depot. Derfor skal man have en aftale om shorthandel. Kurtagen er dog den samme, dog koster det en administrationsafgift samt rente for lånet af værdipapirer, såfremt man ikke køber tilbage samme dag.

Der er i øvrigt lavet en ganske fremragende film, der til dels beskæftiger sig med netop denne taktik, nemlig “The Big Short”, hvor du kan se Christian Bale shorte hele boligmarkedet, hvilket han så tjener en uforståelig stor sum på, da boligmarkedet krakker i 2008.

Hvis du gerne vil forstå, hvordan det at shorte en aktie fungerer, og hvad det indebærer, så kan vi klart anbefale, at du ser filmen. Det er både lærerigt og enormt god underholdning.