Hvor Meget Skat Skal Man Betale Af Aktier?

Hvor Meget Skat Skal Man Betale Af Aktier?

21/06/2021   

billede fra: Pixabay

Hvis du er så heldig og dygtig at tjene penge på aktiemarkedet, både i form af udbytte og forøgede aktieværdier, så skal du betale skat af din gevinst, når du indløser den. Hvis du har en aktie, der ikke betaler udbytte, men derimod stiger meget i værdi, så skal du selvfølgelig kun betale skat af gevinsten den dag, du realiserer den.

Hvor meget skat skal man betale af aktier? Udbytte og gevinster ved aktier beskattes som aktieindkomst, hvilket ligger på 27%, såfremt beløbet ikke overstiger 56.500 kroner om året. Er du gift, så er beløbet det dobbelte. Overstiger din aktieindkomst 56.600, så vil alt herover blive beskattet med 42 procent. Det er vigtigt at sige, at du kun bliver beskattet af det realiserede afkast. Du skal altså først betale skat af en eventuel gevinst den dag du sælger, og kun hvis der er et afkast.

Står du i den omvendte situation, hvor du taber penge på dine investeringer i aktier, så kan du faktisk modregne tabet i udbytte og avancer på andre aktier. Hvis du har et rigtig dårligt år, så kan du med fordel hente noget af det tabte ind ved at modregne tabet i fremtidige gevinster.